FA O

PROGRAMARE

Fa o Programare

Pentru mai multe informatii despre serviciile prestate de noi sau pentru a face o rezervare apelati acest numar:
0723-183-985

Servicii de baza

01

Medicina de familie

Inscrierea la un Medic de Familie reprezinta principala metoda de preventie si monitorizare atenta a starii de sanatate.
04

Ecografie

Ecografia este o metoda imagistica non-invaziva, prin care se pot vizualiza cu usurinta structuri anatomice.
02

Cardiologie

Cardiologia este specialitatea medicala care se ocupa cu preventia, diagnosticarea si tratarea afectiunilor cardiovasculare.
05

Kinetoterapie

Kinetoterapeutul este specialistul cu studii superioare care acorda asistenta kinetica profilactica, terapeutica si de recuperare medicala sub prescriptie medicala
03

Pediatrie

Pediatrul este cel care te poate indruma cel mai bine pentru a asigura copilului tau o alimentatie sanatoasa si echilibrata.
06

Teste Holter si recoltare sange

Monitorizarea Holter se utilizeaza pentru personalizarea tratamentului conform bioritmului fiecarui individ

Intrebari Frecvente

Ce este medicul de familie?

Medicul de familie este “doctorul tau personal”, iar alegerea lui trebuie sa fie o prioritate pentru tine si familia ta.

Este persoana care iti asigura in orice moment asistenta medicala primara, primul la care apelezi pentru preventia, diagnosticul si tratamentul oricarei posibile afectiuni. Pentru medicul de familie, vei fi intotdeauna o prioritate!

 

Apeleaza la serviciile noastre si veti beneficia de consultatii medicale decontate prin Casa de Asigurari de Sanatate.

Inscrierea se face gratuit pe baza:
   »   cartii de identitate
   »   dovezii de asigurat (adeverinta salariat, talon de pensie, adeverinta student)

 

Cum imi pot alege doctorul pediatru?

Alegerea medicului pediatru este un pas important in cresterea si dezvoltatea copilului tau. O mamica poate apela la serviciile unui medic pediatru de cel putin 11 ori in primul an de viata al copilului, pediatrul avand un rol bine determinat in alcatuirea planului terapeutic al micutului pacient.

Pediatrul este cel care te poate indruma cel mai bine pentru a asigura copilului tau o alimentatie sanatoasa si echilibrata. O alimentatie sanatoasa ajuta la o dezvoltare armonioasa a copilului. Medicul pediatru este aliatul tau si te poate sfatui cel mai bine cand te confrunti cu probleme legate de alaptare, diversificare sau alcatuirea unui regim alimentar potrivit copilul tau.

Are nevoie in preajma lui de o „echipa” puternica – de tine si de pediatru.

O greseala aparent minora, o neglijenta la prima vedere „fara importanta” sau ignorarea unor anomalii pot duce la complicatii regretabile cand e vorba de viata copilului pe care tocmai l-ai adus pe lume.

Fara nicio indoiala, tu vrei sa-l ingrijesti ca la carte, ca sa-i fie mereu bine si sa creasca asa cum trebuie, dar, nu uita, acela care este cu adevarat in masura sa evalueze corect felul cum se dezvolta bebelusul tau si sa constate starea lui de santate este medicul pediatru!

Nu intamplator, potrivit reglementarilor in vigoare, in primele 24 de ore de la sosirea acasa de la maternitate, medicul trebuie sa viziteze copilul la domiciliu. In urmatoarele zile, revine (medicul sau asistenta de pediatrie), pentru a se asigura ca evolutia sugarului e buna si ca mama stie ce are de facut.

Pentru tine, mamico, este prilejul sa-ti clarifici toate nelamuririle in legatura cu rolul tau de mama…incepatoare si, totodata, sa te asiguri ca bebelusul tau e sanatos.

Accepta ideea ca tu si pediatrul trebuie sa formati o echipa pe termen lung, adica cel putin pana cand micutul va implini un an. In acest timp vei merge la un consult pediatric cel putin o data pe luna.

Ce trebuie sa faci tu?

 • Sa-l imbraci pe micut in hainute cat mai confortabile, usor de dezbracat!
 • Sa fii pregatita sa-i prezinti pediatrului, pe scurt si obiectiv, aspectele esentiale privind evolutia copilului, de la ultima vizita la medic si pana in momentul respectiv.
 • Sa-i adresezi medicului intrebarile care te framanta in legatura cu anumite detalii pe care le consideri a nu fi in ordine in dezvoltarea si manifestarile copilului!
 • Sa fii foarte atenta la indicatiile medicului, eventual sa le notezi, daca ai impresia ca nu le vei tine minte!

Inaltimea si greutatea

 • Cand bebelusul e foarte mic ca varsta (1-3 luni), nu atat cresterea in inaltime il intereseaza pe medic, ci greutatea, pentru a constata daca fizic se dezvolta normal. Mai tarziu, si cresterea in inaltime e importanta.

Capul

 • Cu gesturi blande, pediatrul trece mana pe capul copilului si astfel verifica procesul de inchidere a fontanelei, care in jurul varstei de 4 luni aproape se incheie, dar se definitiveaza catre varsta de 1 an. De aceea, la fiecare consultatie, chiar si cand sugarul devine un adevarat voinicel, pediatrul continua sa dea atentie acestui capitol.

Ochii

 • Folosind un flash de lumina, medicul constata pe de-o parte daca pupilele se dilata si functioneaza normal, iar pe de alta daca reflexele copilului sunt bune.

Urechile

 • Foarte vulnerabile la varstele mici, urechile pot fi un „cuib” al infectiilor. Pe de alta parte, pediatrul trebuie sa constate daca micutul aude bine si „raspunde” la stimulii sonori (daca intoarce capul catre o sursa de zgomot sau isi indreapta privirea catre persoana care vorbeste).
 • Afte, iritatii, limba incarcata, rosu in gat, puncte de infectii? Este important ca toate sa fie cunoscute si tratate la timp si corect, daca exista!

Plamanii si inima

 • Cu stetoscopul, instrumentul care pe unii copii ii sperie mai ceva ca intunericul, pediatrul asculta ritmul batailor inimii…si suflul plamanilor. Daca niciun zgomot, murmur sau suierat suspect nu-si „exprima” prezenta, totul e in ordine.

Abdomenul

 • Palparea abdominala „vorbeste” despre starea organelor interne si despre felul cum isi fac datoria.

Picioarele si bazinul

 • Chiar daca sugarul e mic, felul cum isi tine picioarele cand sta culcat pe spate ii poate sugera medicului daca ceva nu e in ordine – cum ar fi o luxatie congenitala de sold. Cand copilul incepe sa mearga, anumite anomalii (platfus ori alte defecte in conformatia picioarelor) sunt evidente pentru medic. Depistate cat mai din timp, acestea pot fi corectate.

Organele genitale

 • Fie ca e vorba de fetita sau de baiat, zona organelor genitale reprezinta un potential focar „ascuns” de infectie. In cazul baietilor depistarea precoce a fimozei (decalotare deficitara) este un element important, deoarece, in numeroase cazuri, rezolvarea nu are drept solutie obligatorie interventia chirurgicala.

 

Ce este medicul cardiolog?

Cardiologia este specialitatea medicala care se ocupa cu preventia, diagnosticarea si tratarea afectiunilor cardiovasculare. Pentru cresterea acuratetei diagnostice si evaluarea stadiului de boala, consultul cardiologic se recomanda a fi completat cu:

  -    analize medicale de laborator
  -    explorari functionale cardiace (electrocardiograma, test de efort, monitorizare holtter  ambulatorie a tensiunii arteriale, monitorizare holtter ECG  etc.)
  -    explorari paraclinice specifice (ecografie cardiaca, ecografie Doppler vasculara, etc.)

Ce este kinetoterapeutul?

Kinetoterapeutul este specialistul cu studii superioare care acorda asistenta kinetica profilactica, terapeutica si de recuperare medicala sub prescriptie medicala, urmarind asigurarea potentialului maxim al functiilor motrice, promovarea sanatatii si a starii de bine a individului, prevenirea si limitarea incapacitatilor si a dizabilitatilor la indivizii cu risc de alterare a comportamentului motor, furnizarea mijloacelor pentru tratarea si recuperarea functionala a aparatelor si sistemelor corpului, esentiale pentru miscare

Studii şi/sau calificări

Profesiunea de kinetoterapeut poate fi exercitată, pe teritoriul României, de către persoanele care îndeplinesc următoarele condiţii:
-deţin un titlu oficial de calificare de kinetoterapeut (ex.: diploma de licenta in kinetoterapie, in educaţie fizică şi sport cu specializare în kinetoterapeutica);
-nu se găsesc în vreunul dintre cazurile de nedemnitate sau incompatibilitate prevăzute de lege;
- sunt membri ai Ordinului Kinetoterapeuţilor din România;
- sunt apţi din punct de vedere medical pentru exercitarea profesiunii de kinetoterapeut.
Exercitarea profesiunii de kinetoterapeut se face pe baza autorizaţiei de liberă practică, care se acordă de Ministerul Sănătăţii.

Atribuţii

Kinetoterapeutul poate desfasura urmatoarele activitati:
-pe baza diagnosticului stabilit de medicul specialist stabileste si conduce planul de tratament individual în vederea educării / reeducării unor deficienţe sau prevenirii / recuperarii unor dizabilităţi, utilizand tehnici, exerciţii, masajul (de relaxare, anticelulitic, reflexoterapie etc.), electroterapia, electrostimularea, vacuum-terapia, termografia, ultrasunetele, impachetarile şi alte proceduri conform conduitei terapeutice şi obiectivelor fixate;
- sub prescriptia medicala, si cu conditia asistentei medicale permanente, kinetoterapeut practica elongatii vertebrale prin tractiune mecanica (realizat manual sau electric), participa la reeducarea cardiovasculara dupa infarct miocardic recent si monitorizeza parametrii clinici în timpul reeducarii cardiovasculare.
- efectueaza toate evaluarile utile îndeplinirii tratamentelor specifice si adaptează planul de tratament în funcţie de evoluţia pacientilor
- manevreaza, manipuleza si asigura functionarea si supravegherea aparatele si mijloacele de asistenta
- stabileste programul de kinetoterapie pentru pacientii care se trateaza acasa si instruieste persoanele care ii ingrijesc;
- informeaza medicii despre evolutia starii de sanatete a pacientilor;
- asigura aplicarea masurilor de igienta in incinta bazelor de tratament si recuperare.
- coordoneaza si raspunde de intreaga activitate a personalului din subordine.

 

Ce este ecografia?

Ecografia abdominala este o metoda de investigatie nedureroasa, non-invaziva si se poate repeta ori de cate ori este nevoie.
Acest tip de investigatie se recomanda daca aveti dureri abdominale, tulburari de tranzit, modificari ale urinii, stari de febra din cauze neidentificate, scadere inexplicabila in greutate, icter, marirea volumului abdomenului ori suspiciune de imbolnavire a unuia dintre urmatoarele organe: pancreas, ficat si cai biliare, rinichi, splina, uter, ovare, vezica urinara, prostata, ganglioni sau vase abdominale.
Reguli inainte de efectuarea ecografiei abdominale:
   -    se recomanda efectuarea ecografiei pe stomacul gol. Daca totusi aveti programata ecografia dupa-amiaza, evitati complet alimentele care pot fermenta;
   -    pentru ecografia de ficat, colecist, splina si pancreas nu se consuma alimente cu un continut ridicat de grasimi in seara de dinaintea ecografiei;
   -    nu urinati cu 4 - 5 ore inainte de programare;
   -    daca ati urinat, consumati cca. 1 litru de lichide inainte de ecografie si nu mai urinati ulterior.

Ecografia este o metoda imagistica non-invaziva, prin care se pot vizualiza cu usurinta structuri anatomice. Este o metoda usor accesibila, in care nu exista efecte adverse, nu foloseste radiatii si in majoritatea cazurilor nu este necesara o pregatire speciala. Ecografia poate fi repetata ori de cate ori este nevoie si la orice grupe de pacienti, iar informatiile oferite sunt exacte si complexe.

Indiferent de varsta sarcinii, posibilitatea examinarii prin intermediul ecografiilor 3D si 4D reprezinta un beneficiu. Pentru medici si viitorii parinti, ecografia fetala reprezinta cea mai sigura metoda pentru detectarea posibilelor anomalii ale bebelusului si pentru a obtine informatii pretioase cum ar fi:
  -    dimensiuni,
  -    pozitie in uter,
  -    sexul bebelusului
  -    si de ce nu, imagini cu mica vedeta pentru cei mai nerabdatori parinti.

Despre Cabinet

C.M.I. Dr. Pecec Radu Alexandru continua o traditie de familie fiind la a doua generatie cautand permanent sa fie in intampinarea  nevoilor pacientilor, constanta principala ramanand calitatea actului medical.

Link-uri utile

Articles View Hits
28682